Vecka 24.

Ojoj vad tiden springer iväg, 15 veckor kvar till bf nu! :) Och tjockare och tjockare blir jag! ;)

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen. Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter. Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.




Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner. Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.


Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.


1 dag kvar.

God dag mina vänner! ;)
Idag har jag haft en bra dag trots det jätte tråkiga vädret som är. Men så klart jag tycker att alltid när det närmar sig sista April så blir det gråväder.
Idag har jag alla fall spenderat min dag på Akuten, min sista dag där.. Min lärare Monica kom också för slutsamtal och jag fick jätte mycket beröm och allt gick över förväntningarna, hoppas jag får ett lite högre betyg än G! (A) Hihi.
Mamma kom också och lämnde presenter som hon köpt, så att jag kunde ge mina handledare som ett tack för hur bra dom tagit hand om mig och hur mycket dom lärt mig, de fick ett varsit armband, och sen ställde jag även en Alladin chokladask i personalrummet. Det uppskattades, så det var kul! Kom på en sak förut, att allt och så mycket som jag lärt mig under mina 6 veckor på Akuten, så mycket har jag inte lärt mig på en sådan kort tid förut, det är otroligt vad man lär sig när man får göra praktiska saker, jämfört med om man sitter i skolan och skriver. :P
Alla fall så efter apun åkte jag på en lektion på skolan, mentalträning.. Och nu sitter jag här och ska göra lite kaffe i väntan på att min underbara familj ska komma hem från Ikea, så jag slipper sitta och tråka i min ensamhet! :P Min hjärta är och jobbar, som han gör mest hela tiden. Han är så duktig min Krickis! ♥

Som ni ser i rubriken så är det 1 dag kvar...Det innebär att jag och älsklingen får nycklarna till vår lägenhet imorgon. :) Spännande!

Det var allt för denna stund, nu KAFFE! :D


SOOOOOL =)

Hejsan hoppsan!
Jag tänkt börja med att skriva det jag inte hann publicera igår. Dagen började med att jag hade mental träning en timme på Hedberska skolan. Efter det gick jag hem hann bara komma hem så frågade Lena om vi skulle ses så hon kom och hämtade upp mig hemma efter en kort stund, vi for runt i hennes lilla bil, åt på donken osv. Efter det när jag kom hem satt min kära syster Vickan här, följde med henne när hon skulle äta något, haha gravida kvinnor som äter hela tiden... Jag körde bil och det gick jätte bra, eftersom jag sitter här nu och skriver! ;) Haha. Vi hämtade Linnsan och åkte runt o kolla lite. Sedan åkte vi hem.

Just nu sitter jag hemma och har nyss duschat. Ska väl inte göra något speciellt eftersom att jag börjar mitt näst sista pass på akuten kl 13.30 idag, och sen är det bara imorgon kvar, tråkigt...Men ändå skönt att komma tillbaka till skolan igen, saknar mina tjejer! :(
Krickis är och jobbar, trucker som han är! ;) Han är ända borta i E-tuna. Han kommer hem ikväll eller inatt, min älskling! ♥

Det var allt för denna stund.
Puss


 


Jag som liten. =)



Fredagsmyyyyys.

Hej!
Idag klev jag upp 05.20 och tog bussen 06.30 till akuten. Efter att jag slutat åkte jag på Birsta City en sväng med min älskling och Jocke, dem köpte bland annat varsina par skor på skopunkten, och som ni säkert vet så om man köper tre par skor så får man de billigaste gratis, så jag fick ett par tygskor jag. :)
Vi åt pizza tillsammans och sedan färgade jag en "kamrat" vid namn grevens hår, skitsnyggt! ;)
Kristoffer är ute med grabbarna ikväll på casinot, dom ska svänga sina lurviga till Lars Kristers och dricka öl. Själv så sitter jag hemma och har nyss varit med Linnsan och köpt goooodis på Ica, hon ska vara med sin pojk Joar nu och mamma är på tjejkväll, så jag ska kolla på tv i min ensamhet innan jag tar en dusch och sedan sover för att kliva upp 05.00 imorgon igen.

På återseende.


Vecka 23.

 
 

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.




 Det känns som om veckorna bara sticker iväg! :) Inte ens halva tiden kvar tills guldklimpen kommer ut nu. ♥

  • Förlossningsdatum: 2010/08/19
  • Gravid i vecka 23
  • Har klarat av 58% av graviditeten
  • Har 118 dagar kvar till förlossningen

Onsdag heeela dagen lång.

Hallå där, nu sitter jag hemma igen efter att ha varit på Birsta City med Maria och min karlakarl.
Köpte ingenting, förutom att vi åt hamburgare på Sibylla, riktigt gott när man är tjock! ;) Just nu sitter jag och har huvudvärk som jag haft till och från under hela denna dag, jobbigt. Hoppas det går över tills imorgon alla fall.
Imorgon vette tusan vad jag ska fördriva min lediga dag med, men det visar sig nog, vad jag vet är alla fall att jag inte ska få vara med min älskling, eftersom han åker och jobbar inatt, han ska köra till Stockholm så han är inte hemma förens på kvällen någon gång. Sånt är livet och jag har inte nå mer att komma med för tillfället. 

Hejdå!

♥ Jag älskar Kristoffer.


Uppe med tuppen som vanligt.

Idag klev jag upp strax efter sju, som vanligt. Vaknar alltid tidigt av mig själv, av att jag håller på kissa på mig, haha. Det trycker på! ;)
Igår tillbringade jag kvällen på akuten, och samma sak idag, fast från 10.00-18.00. Och imorgon är jag ledig, skööönt som tusan, men då jobbar jag heeela helgen också!
Nästa fredag, alltså den sista april så får jag och min Krickis förmodligen nycklarna till lägenheten som vi ska flytta in i. Det känns ju både spännande och skrämmande, jag som är en sånn mammaunge, men det ska nog gå bra. :)
Nu ska jag ta och slänga på mig nå kläder och sedan bege mig.

Åter inom kort. :)

Barbietårta tillverkad av mamma.

Kom på att jag ska passa på att visa vilken fin tårta mamma gjorde åt min lilla kusin Alice när hon fyllde år sist.
Jag tycker den är jätte fin alla fall, hon är så duktig min mamma. :D






Trött tjej.

Halloj! Idag är jag såå himla trött, vet inte varför egentligen, borde inte vara så trött.
Började alla fall kl 07.00 idag på apun (akuten), så jag tog bussen dit med Linnsan, och slutade vid halv tre och då tog vi även gemensam buss därifrån, vi gick på stan en snabbis och jag köpte mig en ny foundation, och en ögonskugga. Nu sitter jag hemma, har ätit korv och bröd med gullmamma min, ska ta mig en kopp kaffe nu. :)

Det var det mest intressanta som jag hade att komma med just nu.


Fredagsmyyyys,

om det såååå är det sista jag gööööör. ;)
Just nu sitter jag hemma och inväntar min älskling som inte alls var hemma när jag kom hem som jag trodde att han skulle, men nu är han snart här viskade en fågel i mitt öra!
Grannarna har fest och sjunger för heeeeela huset, börjar bli jobbigt att höra nu, just nu sjunger dom mamma mia, mamma mia! Hoppas dom går ner på stan eller något annat roligt snart! :P

Nu ringde precis i denna stund Krickis, ska sticka iväg på makkedonken drive in`en nu och köpa en buuurgare, vart assugen på det nu! Fettit och gott, precis som jag själv! ;)  
 
Återkommer imorgon lördag! ♥


Förbereder mig för en kväll på akuten.

Som ni ser i rubriken så ska jag tillbringa min fredag på akuten. Jag har Arbetsplatsutbildning där och har haft det i 4 veckor nu, har två kvar. Jag trivs jätte bra och har två kanon handledare som lärt mig massor under de 4 gångna veckorna. :)
Nu ska jag ta och göra mig klar för att sedan sätta mig på bussen om ungefär en timme. Och när jag slutar ikväll är min älskling Krickis också hemma, saknar han. Han har varit och jobbat nu sen i onsdags, så ska pussa på han rejält sen. :)
 
Ha en bra fredagkväll, för det tänkte jag! Pussåhej


Gravid vecka 22.

  • Förlossningsdatum: 2010/08/19
  • Gravid i vecka 22
  • Har klarat av 55% av graviditeten
  • Har 125 dagar kvar till förlossningen
  • Bebisen

    Nu är bebisen omkring hela 20 cm och väger ungefär 450 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd. Bebsien bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt. Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt. Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

    Du

    Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper. Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro. Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol. 




    Ny bloggdesign med passning till ett nytt liv.

    Hallå där!
    Nu har underbara Däjzzy gjort om min blogg igeeeen, haha. Visst blev den superfin? Jag är alla fall jätte nöjd.
    Så tack Desire för din insats! ;) Nu ska jag iallafall börja skriva i bloggen regelbundet, framförallt för min egen skull så att jag sedan kan kika tillbaka och minnas!
    Som ni ser och får en inblick i från designen kommer bloggen från och med nu mest utspelas av min och min älskling Kristoffer`s (och alla andra gullisar i min familj och närhets) väntan på guldklimpen, och förändringarna som just nu och framöver pågår i vårt liv, och såklart allt annat som utspelar sig i mitt liv. ;)

    Jag hoppas och är ganska säker på att jag kommer engagera mig i bloggen mycket mer nu är förut! (Y)

    Åter inom kort.